Länsi-Uudenmaan sote-keskuksen suunnittelu käynnistyy, hankejohtajien haku on avattu

 • Jaa Facebookissa
 • Jaa Twitterissä
14.8.2020 klo 15.50

Länsi-Uudenmaan kunnat Espoo, Hanko, Inkoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio sekä perusturvakuntayhtymä Karviainen (Karkkila ja Vihti) ryhtyvät suunnittelemaan yhteistä sote-keskusta, joka tarjoaa asukkaille laadukkaat ja helposti saatavilla olevat palvelut. Samalla varaudutaan Länsi-Uudenmaan sote-alueen perustamiseen.

Tulevaisuuden sote-keskus -hanke ja palvelujen rakenneuudistus toteutetaan sosiaali- ja terveysministeriön myöntämän valtionavustuksen turvin. Länsi-Uudenmaan kuntajohtajat sopivat tänään hankkeen ensimmäisistä toimenpiteistä.

Tavoitteena hyvä asiakaskokemus ja saumattomat palvelupolut

Tulevaisuuden sote-keskukseen kuuluvat perustason terveydenhuollon palvelut (myös mielenterveys- ja päihdepalvelut), kaikki sosiaalipalvelut sekä ikääntyvän väestön palvelut. Sote-keskus tarjoaa yhteensovitettuja digitaalisia, fyysisiä ja liikkuvia palveluja – kyse ei ole siis yksittäisestä toimipisteestä.

Tulevaisuuden sote-keskus tarjoaa asukkaille helposti saatavilla olevat laadukkaat palvelut, edistää hyvinvointia ja hillitsee kustannusten nousua. Palvelua on tarjolla suomeksi ja ruotsiksi, ja palvelut nivoutuvat sujuvasti yhteen erikoissairaanhoidon ja muiden kuntapalvelujen kanssa.

Länsi-Uudenmaan kunnissa on jo meneillään tulevaisuuden sote-keskusta tukevia kehittämishankkeita. Ne toimivat hyvänä pohjana nyt alkavalle yhteiselle suunnittelulle, jonka tavoitteet ovat korkealla:

 • koordinoitua asiakaspalvelua monissa kanavissa ja monilla kielillä
 • vastaanotoille pääsee nopeasti, asian käsittely alkaa heti
 • monipuolinen perhekeskus lapsiperheiden tarpeisiin
 • selkeät palvelupolut paljon palveluja tarvitseville asiakkaille
 • helposti saavutettavat, vaikuttavat mielenterveyspalvelut nuorille ja aikuisille
 • työkykyä ja työllistymistä tukeva työkykyohjelma
 • arvokas elämän loppuvaiheen hoito
 • asumispalvelujen ohjaus ja valvonta
 • sähköisten palvelujen laajamittainen hyödyntäminen.

Neljä hankejohtajaa nyt haussa

Hankkeen organisointi, keskeiset rekrytoinnit sekä hankintojen ja sopimusten valmistelu käynnistetään välittömästi, jotta syksyn aikana päästään hyvään vauhtiin. Myös henkilöstön ja asukkaiden osallisuuteen sekä viestintään kiinnitetään erityistä huomiota alusta lähtien.

Ensimmäiseksi rekrytoidaan neljä hankejohtajaa: kokonaisvastuullinen hankejohtaja sekä sote-keskus-hankejohtaja, järjestäminen ja organisaatio -hankejohtaja sekä digi- ja ICT-hankejohtaja. Hakuilmoitukset löytyvät Kuntarekry-järjestelmästä. Tehtävät ovat määräaikaisia vuoden 2021 tai 2022 loppuun. Muita rekrytointeja avataan hankkeen edetessä.

Lisätiedot

Hankesuunnitelma, rakenneuudistus
Hankesuunnitelma, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus

Tulevaisuuden sote-keskuksen konsepti: palveluja lapsille, nuorille ja perheille, työikäisille ja ikääntyneille.

Kuva: Tulevaisuuden sote-keskuksen konsepti.