Kulkukeskuksen kuljetusyritykset on valittu

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
27.11.2020 klo 15.17

Länsi-Uudenmaan kulkukeskuksen kuljetusyritykset on valittu ja hankintapäätös on julkaistu 27.11.2020. Valitut kuljetusyritykset ajavat Kulkukeskuksessa vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisia yksilökuljetuksia.

Kulkukeskukseen valittiin 47 päiväautoa ja 625 sopimusautoa. Päiväautot ovat esteettömiä ja ajavat vain Kulkukeskuksen ajoja arkisin klo 6-21. Sopimusautot ajavat kuljetukset, joita päiväautot eivät ehdi ajamaan sekä  viikonlopun, arkipyhien ja yöajan kuljetukset. Sopimusautoissa on sekä esteettömiä autoja että henkilöautoja.

Palveluntuottajiksi valittiin yritykset, jotka täyttivät asetetut laatuvaatimukset, kuten kielitaito-, koulutus- ja kalustovaatimukset.  Kulkukeskuksen kuljetusyritykset on ilmoitettu hankintapäätöksessä.

Kulkukeskus aloittaa helmikuussa

Kulkukeskus aloittaa toimintansa Espoossa tiistaina 2.2.2021. Muut Länsi-Uudenmaan kunnat liittyvät Kulkukeskukseen maaliskuun puolivälissä. Ennen aloitusta asiakkaille ja kuljettajille järjestetään infotilaisuudet. Nykyiset kuljetuspalvelun asiakkaat saavat kirjeitse ohjeet palvelun käytöstä, infotilaisuuksien ajankohdat sekä tarkan päivämäärän, milloin heidän kuljetuksensa siirtyvät Kulkukeskukselle. Jokainen asiakas pysyy nykyisen kuljetuspalvelun piirissä siihen asti, kunnes uusi palvelu Kulkukeskuksessa alkaa.

Turvallista palvelua vanhuksille ja vammaisille

Länsi-Uudenmaan kulkukeskus tarjoaa sujuvaa ja turvallista kuljetuspalvelua vanhuksille ja vammaisille vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. Asiakas saa palvelua suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi kuljettaja avustaa asiakasta kuljetuksen ja välipysähdyksen aikana autoon siirtymisessä sekä autosta poistumisessa.  

Kuljetuspalvelut on tarkoitettu julkisen liikenteen korvaamiseksi niille, jotka syystä tai toisesta eivät voi käyttää julkista liikennettä. Palvelun järjestämisessä noudatetaan voimassa olevaa lainsäädäntöä ja asiakkaan asuinkunnan hyväksymiä  toimintaohjeita.

Lisätietoja:

Logistiikkajohtaja Kari Sirviö, kari.sirvio@espoo.fi

Kuljetuspäällikkö Kari Vilppula, kari.vilppula@espoo.fi