Kulkukeskuksen autot valitaan elo-syyskuussa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
1.7.2020 klo 8.42

Kulkukeskuksen valmistelussa otetaan jälleen askel eteenpäin, kun kuljetusyritykset valitaan. Kuljetusyritykset eli palveluntuottajat valitaan dynaamisena hankintana. Yritykset ovat kevään aikana ilmoittautuneet mukaan toimittajarekisteriin ja nyt 26.6.2020 mennessä ilmoittautuneiden kesken järjestetään varsinainen kilpailutus.

Kilpailutuksen tarjouspyyntö on julkaistu 30.6. ja tarjouksia voi jättää aina maanantaihin 17.8. asti. Länsi-Uudenmaan kulkukeskuksen vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetusten palveluntuottajat valitaan elo-syyskuussa.

Kuljetusyritykset voivat osallistua kilpailutukseen ilmoittamalla autonsa joko päivä- tai sopimusautoiksi. Päiväautot ajavat aamu- ja iltavuoroissa ja hoitavat vuoronsa aikana ainoastaan Kulkukeskuksen kuljetuksia. Sopimusautot hoitavat ne kuljetukset, joita päiväautot eivät ehdi ajamaan sekä yöajan kuljetukset.

Autoiksi valitaan isoja ja pieniä esteettömiä autoja sekä farmari- ja henkilöautoja. Lisäksi autojen valinnassa huomioidaan niiden erityisvarustelut kuten porraskiipijä ja nostin.

Kuljetuspalvelua tuottavilta yrityksiltä vaaditaan mm. kuljettajien riittävää kielitaitoa, jokaisen kuljettajan on osattava vähintään suomea tai ruotsia. Lisäksi palveluntuottajien rikosrekisteriotteet tarkistetaan. Jotta pääsee ajamaan Kulkukeskuksen kuljetuksia, on täytettävä kilpailutuksessa asetetut vaatimukset.

Ensimmäiset kuljetukset alkavat lokakuussa Kirkkonummelta.