Asiakkaat ja kuljettajat testasivat Kulkukeskuksen järjestelmää

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
23.6.2020 klo 14.43

Kulkukeskuksen asiakaspilotti pidettiin 8.-17.6.2020. Pilotissa testattiin kuljetustilausten tekemistä, tilauksen vastaanottamista, kuljetuksen arviointia ja Kulkukeskuksen autotunnuksia. Tilauksia tehtiin yhteensä 93 kpl ja matkoja 87 kpl. Tehdyistä matkoista 89 % suoritetiin ajallaan. Myös muutamia yhdisteltyjä kuljetuksia, joissa useampi asiakas kulkee matkansa saman auton kyydissä, mahtui pilottiin. Kuljetusten yhdistely oli pilotissa vapaaehtoista, ja on vapaaehtoista myös itse palvelussa.

"Koronaepidemian vuoksi pilotti pidettiin suunniteltua lyhyempänä. Siitä huolimatta saimme arvokasta tietoa ja kehitysideoita niin asiakas- kuin kuljettajanäkökulmasta. Siitä iso kiitos pilottiin osallistuneille", kuljetuspäällikkö  Kari Vilppula Espoon kaupungin Logistiikasta sanoo.

Pilotin perusteella järjestelmää kehitetään kesän aikana. Kehityksen kohteena ovat muun muassa kuljetusten reititysnäkymä kuljettajien sovelluksessa sekä asiakkaille lähetettävä tilausvahvistus.

Kulkukeskuksen kuljetuksia ajavat autot saavat Kulkukeskuksen tunnukset, jotka laitetaan tuulilaseihin tai autojen kylkiin. Tunnuksia käytetään aina kun ajetaan Kulkukeskuksen kuljetuksia. Myös näitä tunnuksia testattiin pilotissa. Tunnuksesta kerättiin mielipiteitä niin kuljettajilta kuin asiakkailta, ja kommenttien perusteella tilaamme autoille sopivimmat tunnukset.

Kulkukeskus aloittaa toimintansa lokakuussa 2020.